Hairspray-musikaali




Olemme koulussa mukana Hairspray -musikaalin teossa mukana. Teemme näyttelijöille kampaukset näytöksiin.

1. Mistä elokuvassa on kyse?
- Elokuvassa seurataan teini-ikäistä Tracy Turnbladia hänen matkallaan tähteyteen tanssijana ja toisaalta hänen taistelussaan rotusyrjintää vastaan.

Kuvahaun tulos haulle hairspray movie

2. Mistä tyylilajista on kyse?
 Naiset
 - Muodin yleisilme 1960-luvulla oli huomattavasti nuorekkaampi kuin edellisellä vuosikymmenellä. Naisellisen eleganssin korvasi siro tyttömäisyys. Vuosikymmenen puolivälissä siluetti oli lyhyt, joko suora kevyesti vartaloa myötäilevä tai loivasti alas levenevä. Lyhyiden hameiden luomaa hätkähdyttävää vaikutelmaa tasapainottivat usein peittävät sukkahousut tai polvisukat, joita käyttivät pikkutyttöjen ohella myös isommat tytöt. Saappaat tulivat muotiin, sekä pohjepituisina että pitkävartisina versioina, ja housupuku hyväksyttiin vähitellen katuasuksi. Valkoisen, beigen ja mustan rinnalla suosiossa olivat kirkkaat värit sekä kullan- ja hopeanhohtoiset kankaat. Vuosikymmenen kuluessa kenkien kärjet pyöristyivät ja korot mataloituivat.
 Miehet
 Myös miesten muotia leimasi 1960-luvulla nuorekkuus ja vapautuminen tiukasta muodollisuudesta. Väriyhdistelmät olivat entistä vapaampia ja vaihtelevampia. Puvuissa yleislinja oli solakka, ja hartialinja luonnollinen. Housun lahkeet ja takin kauluskäänteet olivat kapeahkot. Takki saattoi olla myös kaulukseton tai pystykauluksin varustettu. Synteettisten kankaiden käyttö yleistyi, ja nailonpaitojen rinnalle jokamiehen vaatekaappiin ilmestyivät teryleenipuvut. Myös mokka- ja nahkavaatteiden suosio lisääntyi uusien värien ja pehmeiden laatujen myötä. Vuosikymmenen suosikkipäähine oli lippalakki, jonka reipas nuorimies saattoi yhdistää poolopaitaan ja vakosamettitakkiin. Kengät olivat ohutpohjaisia ja linjakkaita.


3. Mitä vuosikymmentä elokuva edustaa?
- 60-lukua

4. Mitkä ovat kampausten/ehostusten yleispiirteet?
- Vahvasti tupeerattuja, isoja hiuksia. Paljon lakkaa ja kiharaa hiuksissa. Meikki hyvin 60-lukumainen, värejä mutta hillitty look.



5. Mitä kyseisestä aikakaudesta/kampauksista voidaan liittää tähän päivään?
- Kiharaa, tupeeraukset (ei tosin niin vahvana), sliipattuja hiuksia


- Jutta



Kommentit

Suositut tekstit