Työssäoppiminen

Saimme tehtäväksi pitää oppimispäiväkirjaa työharjoitteluviikosta. Harkkapaikka on sama kuin viimeksi, Parturi-Kampaamo Salon Fixme. Tässä postauksessa siis kerron, mitä minäkin päivänä tein :)

Maanantai 18.12
Päivä alkoi seurailulla ja auttamisella. Opin, miten otsahiuksia leikataan eri tyyleillä ja kuinka ne viimeistellään oikein. Autoin inventaarion tekemisessä, ja sain ovelta asiakkaan miesten hiusten leikkaukseen. Aluksi jännitti kamalasti, mutta itsevarmuutta tuli nopeasti lisää, kun huomasin, että tämähän alkaakin sujua! Valitettavasti kuvat unohtui taas kerran ottaa, mutta lopputulos oli mielestäni todella siisti ja sopiva asiakkaalle. Leikatessa huomasin, että silmä on tarkentunut ja alkaa nähdä virheet helpommin kuin ennen. Kaikin puolin kiva päivä takana. :) Huomenna olisi luvassa tyviväri, iiks! :D

Tiistai 19.12
Eilen meni niin myöhään, että unohtui täysin kirjoittaa illalla, miten päivä meni. Mutta tosiaan, aamulla työharjoittelupaikkani työntekijä Sari freesasi mun hiukset joulukuntoon, laitettiin vaaleita ha vähän tummempia raitoja sekaisin, jotta hiuksiin tulis vähän vivahdeikkuutta. Tuli tosi hyvät! Samalla opin raidoituksesta uusia juttuja. Aamupäivällä kummitätini tuli tyviväriin ja leikkaukseen mulle, ja voi että miten jännitti kovasti... eniten pelotti se, kun alkutilannekuvasta näkee, että tyvi on tumma ja pituudet vaaleat, että onnistunko jotenkin sotkemaan vaalean latvan sillä tummalla värillä. Laitettiin sitten tyveen 6.7 ja 4.7 puolet ja puolet eli 25ml + 25ml = 50ml ja 3% hapetetta 50ml. Kun olin levittänyt värin tyveen, tein hoitoaineesta ja vedestä seoksen ja levitin sen latvaan värin vaikutusajaksi, jotta väri ei missään tapauksessa tartu vaaleisiin latvoihin myöskään väriä pestessä. Ja sehän toimi hyvin! Alla kuvat alku- ja lopputilanteesta. Sekä asiakas, että minä olimme tyytyväisiä.





Harmi, että kuvat menee niin huonolaatuisiksi blogiin laittaessa :(



Keskiviikko 20.12
Päivä kului työntekijöiden työskentelyä seuratessa ja siivoillessa. Oli melko hiljainen päivä, ihmisiä ei kamalan paljoa ollut liikenteessä. Sain kuitenkin seurata hyvin erilaisia leikkauksia ja värjäyksiä :)  Tehtiin myös alustavaa inventaariota, jotta ensi vuoden alussa ei olisi niin iso urakka sen kanssa.

Torstai 21.12
Aamu alkoi KC:n pakettien purkamisella. Tarkistin, että kaikki tuotteet on tullut, mitä pitikin ja järjestin ne hyllyihin ja varastoon. Hyvin oppi samalla lisää värien nimiä ja numerokoodeja. :) Yksi miesten leikkausasiakas oli iltapäivällä, joka meni mielestäni hyvin. Sekä asiakas että minä oltiin tyytyväisiä! Kuvat unohtui taas kerran ottaa...

Kommentit

Suositut tekstit