Muutoksia Fest

Päästiin osallistumaan Muutoksia Fest -tapahtumaan Paviljongille tiistaina 10.10 tutustumaan erilaisiin yrittäjiin ja ihmisiin, jotka kertoivat omista elämistään, antoivat vinkkejä ja jakoivat kokemuksia liittyen omiin tarinoihinsa.




Ensimmäisenä puheenvuoron otti StuntFreaksTeamin Juha Ruokolainen. StuntFreaksTeam on jyväskyläläinen stunttiryhmä, joka suorittaa erilaisia, toisiaan hurjempia stuntteja moottoripyörillä ja muilla moottoriajoneuvoilla. Päällimmäisenä mieleen Juhan sanoista jäi mieleen nämä lauseet:

"Verkostoituminen on tärkeää, koska siinä löytää sellaisia tyyppejä, jotka saa sut uskomaan sellasiin asioihin, joiden luuli olevan mahdottomia"

"Raha-asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, vaikka riskinottokin on hyvästä."

"Itteensä pitää uskoa"


Toisena puhujana oli Roots Helsingin, Rupla Helsingin ja monen muun yrityksen perustaja Johannes Laine. Hän kertoi eri elämänvaiheistaan hauskalla ja rennolla otteella. Tässä Johanneksen aatteita:

"Riskinotto kannattaa aina"

"Kerro unelmasi ääneen, pitämällä ne itselläsi et saavuta mitään."

"Unelmoi niin isosti, että alkaa vähän pelottaa."

"Paskakin suunnitelma on parempi kuin ei suunntelmaa lainkaan. Sitä korjataan joka tapauksessa matkalla." 

"Usko itseesi - sussa on uskomaton potentiaali. Unelmoi isosti & kerro ne ääneen. Uskalla pyytää apua."



Kolmas puhuja oli perheenäiti ja bloggari Kerttu Pylvänäinen. Hän käy normaalisti päivätöissä ja kirjoittaa samalla suosittua Modernisti Kodikas -blogiaan. Kertun tärkeimmät aatteet olivat:

"Tekemällä asioita saavutat haluamiasi asioita."

"Sano asiat ääneen."

"Voit olla "sekä että". Aloita pienin askelin."

"Tee merkityksellisiä asioita."


"Unohda perfektionismi. Parhaan ja surkean välillä on toimivia vaihtoehtoja."


Seuraavaksi saimme kuunnella DJ Rony Rexin ajatuksia elämästä sekä hänen tarinansa alusta tähän asti. Hän vinkkasi näin:

"Kehitä itseäsi."

"Usko itseesi."

"Jokainen voi luoda oman polkunsa."

















Ronyn jälkeen kuulimme Provinssin tuotantopäällikön tarinan. Hän kertoi, miten voi pyrkiä haluamaansa tilanteeseen ja kuinka kannattaa tehdä vähän paskojakin juttuja saavuttaakseen haluamansa. Ville Koivistolla oli yksinkertainen ohje kaikille:

"Tartu mahdollisuuteen, kun se tulee."







Viimeinen puhuja ennen pääpuhujaa oli Seija-Liisa Eskola, Warner Brosin vastaava tuottaja, jonka tarina oli todella mielenkiintoinen. Hänen ohjeita oli mm:

"Verkostoituminen on tärkeää kaikissa tilanteissa, eikä sen tarvitse aina olla sinulle hyödyksi."

"Aina pitää kysyä, jos mietityttää."

"Teet mitä tahansa, tee se niiden kanssa, joiden seurassa on hyvä olla."

"Matka jatkuu loputtomasti."

"Usko itseesi aina."


Viimeisenä puhujana oli Kimmo Laiho eli Elastinen. Elastinen oli ehdottomasti paras puhuja rennon otteen ja hauskan tarinankertomisen vuoksi. Tässä Elastisen mietteitä:

"Tee omaa juttuasi, sanoivat muut mitä tahansa."

"Hymyile."























Vaikka aluksi tuntui, että mikä turha päivä taas, niin loppujen lopuksi fiilikset olikin täysin päinvastaiset. Tapahtuma ja sen eri puhujat opettivat paljon. Huikea juttu!

- Jutta


Kommentit

Suositut tekstit