Laserhoito

Laserhoitoa käytetään päänahan ja hiuspohjan ongelmiin ja niiden vähentämiseen. Se auttaa hiustenlähtöön ja tuo hiuksiin kiiltoa ja paksuutta. Laserhoitoa voidaan käyttää myös värin ja permanentin ylläpitoon. Hoito perustuu laservaloon, joka tunkeutuu uloimpien kudosten läpi hiustuppeen jolloin se parantaa hiussolujen aineenvaihduntaa ja mikroverenkiertoa.

Laserhoitoa voidaan käyttää kahtena eri hoitomuotona: hiusten kuntoutushoitona tai päänahan hoitona. Päänahan hoito voidaan suorittaa, jos
- asiakkaalla on periytyvää hiustenlähtöä
- kärsii psoriasiksesta
- kärsii hilseilystä ja päänahan kuivuudesta
- asiakkaalla on pälvikaljua

On tärkeää, että ennen hoitoa asiakkaan tilasta tehdään tarkka selvitys, koska eri sairaudet ja lääkitykset voivat olla peruste sille, että hoitoa ei voi suorittaa.

Laserhoito tehdään aina puhtaisiin ja kuiviin hiuksiin. Hiuksiin ja päänahkaan hierotaan hiusvettä ennen hoidon aloittamista. Hiusvettä voidaan käyttää kaikille muille paitsi psoriasiksesta kärsiville.

Kun tehdään laserhoito päänahan ongelmiin, tehdään ne aina sarjahoitona. Useimmiten hoitosarja on 10-15 kertaa, mutta pälvikaljun hoidossa hoitokertoja täytyy antaa tuplasti, jotta saadaan näkyviä tuloksia. Päänahan hoidon pituus on 20 minuuttia. Päänahkaan kohdistuvia sarjahoitoja ei saa tehdä, jos
- asiakkaalla on valoherkkyyttä
- asiakkaalla on epilepsia
- asiakkaalla on sydämen tahdistin
- asiakkaalla on syöpä
- asiakas on raskaana
- asiakas on alle 18-vuotias

Laserhoidon toinen hoitomuoto on siis hiusten kuntoutushoito, joka voidaan tehdä silloin, kun asiakkaalla on käsitellyt ja vaurioituneet hiukset. Jo ensimmäinen hoitokerta parantaa hiusten kuntoa, mutta hoito voidaan silti tehdä myös uudestaan. Tämä hoitomuoto tehdään pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin. Hoitoaika määriytyy hiusten paksuuden ja pituuden mukaan, ja yleisimmin se on 5-15 minuuttia.

Tuotteet:

- Cicamed shampoo, jolla pestään hiukset ennen laserhoitoa.
- Cicamed hoitoaine, jota käytetään shampoopesun jälkeen.
- Scalp treatment -hiusvesi, joka levitetään päänahkaan ennen hoitoa.

Tuotteissa on vaikuttavina aineina silkki- ja vehnäproteiinit, aloeverauute ja manteliöljy.

Laitteen käyttö:
- Hoitokupu lasketaan asiakkaan kulmakarvojen kohdalle. Kytketään virta päälle virta-avaimella ja käynnistetään SET -näppäimellä. Tällöin lähtee esiohjelma päälle. Käytetään program 1 -ohjelmaa.
- Kone sammuu automaattisesti, mikäli kupu on väärässä kohdassa. Kannattaa siis käydä hoidon aikana katsomassa, miten hoito etenee.
- Kun hoito loppuu, kone ilmoittaa siitä. Se sammutetaan virta-avainta kääntämällä. Kupu nostetaan ylös ja kyseellään asiakkaalta, miltä hoito tuntui. Asiakkaan lähdettyä pyyhitään kupu.


Kommentit

Suositut tekstit