Ensimmäinen leikkaustyö

Tällä viikolla vihdoin päästiin työn touhuun, ja ensimmäinen tehtävä oli tasausleikkaus harjoituspäälle. Kerron nyt kohta kohdalta, mitä tasausleikkaus sisältää. Joistain vaiheista laitan myös kuvia :)

1. Hiukset kastellaan hoitoainevedessä, jonka jälkeen pyyhekuivataan ja harjataan selviksi.







2. Hiukset jaotellaan neljään osioon. Ensin tehdään keskijakaus, jonka jälkeen jaetaan molemmilta puolilta hiukset vielä kahteen osioon. Korvan korkein kohta määrää poikittaiset osiot. Osiot on tärkeää saada tiukasti ja tarkasti.









3. Otetaan takaa molemmista osioista noin 1 sentin mitalta tukkaa alas. Hiuksista pois leikattava mitta oli ennalta sovittu, joten tärkeää oli saada ensimmäinen leikkaus menemään suoraan, koska se melkeinpä määrittelee lopputuloksen. Hiuksia voi tässä vaiheessa kostuttaa vielä sumutepullolla, jotta tukka on mahdollisimman suora. Hiukset asetetaan etu- ja keskisormen väliin ja sormien suunta katsotaan jakauksesta. Tukkaa vedetään alaspäin ja tämän jälkeen pätkäistään tukka siitä kohtaa, mistä on sovittu.

4. Tämä toistuu niin kauan, että takaosiot ovat kokonaan leikatut. Ensimmäisen kierroksen jälkeen on helppo katsoa oikea mitta jo leikatuista hiuksista.


5. Sitten siirrytään sivuosioihin, joissa periaate on täysin sama. Molemmila sivuilta otetaan saman verran tukkaa alas. Mitan saa helposti menemään oikein, kun ottaa hiukan takaosion hiuksia mukaan, kun pätkäisee ekan kerran sivulta.

6. Tämä toistuu niin kauan, kun sivuosiot on kokonaan leikatut. Välissä kannattaa suihkia taas sumutepullolla hiuksia kosteammiksi, jotta mitasta tulee oikea. 

7. Hiusten föönaaminen on seuraava vaihe, Hiuksiin voi laittaa tässä vaiheessa muotoilutuotteita, kuten lämpösuojaa/muotoilusuihketta yms. Saimme tehtäväksi kuivattaa hiukset niin, että kaikki latvat kääntyvät sisäänpäin. Hiukset kuivattiin pyöröharjan avulla.











8. Viimeisenä viimeistely, Hiukset sai kihartaa tai suoristaa haluamallaan raudalla ja tyylillä. Itse tein kiharaa puikkokihartimella.



Toivottavasti järjestys meni näin ulkomuistista edes osittain oikein ja osasin selittää asian jokseenkin selkeästi :) Tehtiin myös pari päivää ekan leikkauksen jälkeen sama leikkaus, mutta itsenäisesti, ilman, että opettaja näytti jokaista vaihetta erikseen. Vielä on paljon opittavaa tasausleikkausesta, mutta täytyy myöntää, että hyvin meni ainakin omasta mielestäni!

- Jutta

Kommentit

Suositut tekstit